Willy de Roos...
In Michels Filmmuseum kan de bezoeker kennis maken met het leven en werk van wijlen Willy de Roos (1923-2008)Hij was de allereerste en op vandaag nog steeds de enige ter wereld, die de beide Amerika's in tegenwijzerzin omzeilde in een plezierjacht.  Fascinerende beelden van de expedities krijgt de bezoeker te zien in enkele van zijn documentaires. Tevens kan je een In Memoriam bekijken. (Dit kan enkel op afspraak).

Al zijn boeiende expedities maakte Willy de Roos met zijn zeiljacht Williwaw, gebouwd in 1968 naar de plannen van scheepsarchitect Louis Van de Wiele, op de scheepswerf van de gebroeders Michot in Thuin.

Na het overlijden van Willy de Roos (4 augustus 2008), werd de Williwaw eigendom van de stad Antwerpen en kwam onder het beheer van de Sail Training Association Belgium. In 2008 werd het schip beschermd als varend erfgoed. 
In 2011 werd het licht op groen gezet en konden de hoogstnodige herstellingswerken uitgevoerd worden. Op maandag 3 augustus 2015 verhuisde het schip van Antwerpen (RYCB - Royal Yacht Club van België) naar de scheepswerf LOWYCK in Oostende, waar een volgende fase in het restauratieproces begint.   

(Williwaw is de benaming voor een plotse explosie van wind aflopend uit een bergachtige kust naar de zee toe. Het woord is van onbekende oorsprong maar werd in de 19de eeuw algemeen gebruikt door Britse zeelieden).